Здрасти Горане!
Благодаря за интересния скен и "ъпдейта"!
Писали сме си преди 2-3 години на Уатсапа, ти ми прти тогава видеа с твой приеми на ДАБ сигнали и на разни станции на УКВ, които се приемат при тебе.
Сега, за станциите от Ниш, които се приемат при нас - ще ползвам за по-нагледно тази страница -
https://radiomap.eu/rs/nis
Подред:
Станциите от Ястребац се приемат ако не в града, то на Витоша, всичките с РДС даже на места.
- 88,8 - не се приема заради почти местен предавател на вр. Братия Панагюрско. На Витоша на тази честота излиза Скопие от Попова шапка на Шар пл.
- 90,5 - нито на Витоша, нито в града - тук имаме силен сигнал на Фреш от Боровец и евентуално ако той не се приема то тогава остава възможност за прием на Скопие 2 от Туртел.
- 92,0 - никакъв шанс, нито тук, нито на Витоша - никога не съм го приемал това, въпреки, че сигнала от Крайова не е чак толкова силен.
- 95,6 - това единствено съм го приемал, със слаб сигнал преди 2-3 години до границата, до Калотина/Царибродско при един мой скен с голямата антена и DX-машината Sony XDR-F1HD. Със сигурност видео съм показвал тук в темата за пътуванията ни и приемите ни в страната.
- 97,9 - Приема се зле само на Витоша, в града няма шанс, доста слабо е.
- 98,3 - тук имаме местно радио.
- 99,5 - тук имаме държавно радио от недалечния Петрохан.
- 99,9 - това никога и никъде не съм го приемал.
- 100,7 - единственото "градско" радио, което се приема освен на Витоша и в Драгоманско, в София не.
- 102,7 - и това никога и никъде не съм го приемал.
- 103,1 - това също.
Както виждаш, за разлика от тебе ние тук не приемаме много станции от Ниш, да не кажа изобщо.
Всъщност това винаги е било така, още от 90-те години, когато започнаха да се появяват частни станции в Ниш. На Витоша тогава, през 90-те години приемах много повече станции от Крушевац-Басаре - 92,2-93,2-107,2, Върнячка Баня на 93,2 а може и други да е имало тогава, не си спомням вече.
Всъщност ти в Ниш би трябвало да приемаш сигнали и на държавните ни станции от Копитото, освен на частните. Може би шанс има и Белоградчик и Петрохан на 101,4 - спомням си, че съм го приемал там лесно, или поне малко по-на изток в Нишка баня.
Освен това румънските станции също се приемат в изобилие там.
Един пълен скен с всички приети станции би бил много интересен.
Поздрав от София!