В другата тема показвах, находката си в Гърция:
Естествено лесно преносимите стайни антени от тези телевизори минаха границата заедно с мен и сега са на разположение за ползване
Една си запазих за мен и другите 5 подарявам, на който смята, че ще са му потребни за някой нов проект или просто за гледане/слушане:
Четири са дълги по 1,10 м. и едната е 65 см.
На две от дългите антени са им счупени захващащите крачета:
Кабелчетата са около 45 см.
С колегите от София предаването може да стане и лично, но с колегите от страната и чужбина трябва да уточним начин на предаване.
За съпоставка почти идентични са с антената на Sangean ATS 909x, единствено дебелината е разликата.
https://postimg.cc/gallery/24w256akq/
ПОДАРЯВАМ
Модератор: Георги
- RADIOTO
- Has thanked: 4340 times
- Been thanked: 5137 times
- Контакти:
- RADIOTO
- Контакти:
ПОДАРЯВАМ
Разчиствам част от шкафовете си и намерих следните неща, които мисля че няма да ползвам и съответно ги подарявам:
1. Две метеосонди, намирането им показвах в тук.
За какво могат да се ползват:
2. Пет метра кабел, не знам как се нарича този вид жак:
3. LNB eSpecta GT-ST40. На последната снимка се виждат спецификациите му:
Ако някой иска нещо да пише на лични, аз ще обявявам тук ако нещо е раздадено.
Ако изникне още нещо за подаряване ще допълвам темата.
1. Две метеосонди, намирането им показвах в тук.
За какво могат да се ползват:
Махнал съм им батериите. Платките са цели, но стириопорените кутиики са наранени.LimaZulu написа: ↑вт юли 13, 2021 7:48 pm GPS-а си е GPS. Ясно е какво прави Може да го ползваш в някой проект. Батериите също. Само се увери, че имаш правилното зарядно за тях.
ST чипа....някакъв EEPROM ще да е. Може да му налееш "мозък" и пак да го ползваш за някой проект.
И трети вариант може да си направиш собствена метео станция като си я сложиш.на подходщо място и си я слушаш Много от ловците на сонди ги пускат да рапортуват данните си чрез LoRA мрежата
Само имай предвид ако я пуснеш някъде да си я слушаш, не я качвай на високо. В противен случай ще пречиш ако цяла България чува твоята сонда Може да я сложиш пред прозореца си и да имаш лачен, дигитален термометър
2. Пет метра кабел, не знам как се нарича този вид жак:
3. LNB eSpecta GT-ST40. На последната снимка се виждат спецификациите му:
Ако някой иска нещо да пише на лични, аз ще обявявам тук ако нещо е раздадено.
Ако изникне още нещо за подаряване ще допълвам темата.
- RADIOTO
- Контакти:
Re: ПОДАРЯВАМ
Подарявам два булсаткомски приемника:
Купувал съм ги от димитровградския пазар и от битака в София. Нямат захранване и дистанционно т.е. не знам и дали работят.
За сивия бях споменал, че съм го взел за да му регистрирам карта за Неосат и другия взех с такава цел, но и двата се оказаха с карти версия 2.
Подарявам ги без картите.
Предполагам, че поне като донори за резервни части могат да се ползват или да си подпирате масата или вратата с тях.
За София може лично предаване, за страната пращам по куриер.
П.С. Описаните в предишните постинги неща още са наллични .
П.С2. Пишете на лично съобщение, ако искате някой от тях.
Купувал съм ги от димитровградския пазар и от битака в София. Нямат захранване и дистанционно т.е. не знам и дали работят.
За сивия бях споменал, че съм го взел за да му регистрирам карта за Неосат и другия взех с такава цел, но и двата се оказаха с карти версия 2.
Подарявам ги без картите.
Предполагам, че поне като донори за резервни части могат да се ползват или да си подпирате масата или вратата с тях.
За София може лично предаване, за страната пращам по куриер.
П.С. Описаните в предишните постинги неща още са наллични .
П.С2. Пишете на лично съобщение, ако искате някой от тях.
- RADIOTO
- Контакти:
Re: ПОДАРЯВАМ
Преди две години и половина показвах какво донесе вятъра след една силна буря.
Около 50м. магистрален коаксиален кабел, с алуминиев щит, залепен за диелктрика, черен с носещо въже.
Оказа се, че не го използвах, а вложих коаксиален кабел MEGASAT RG-6 120dB CU в моето окабеляване.
И сега бих подарих тези 50м. магистрален коаксиален кабел. Ако някой има необходимост да пише на л.с. Мога и да го разделя, ако има двама колеги, на които им трябват по-малки парчета.
Около 50м. магистрален коаксиален кабел, с алуминиев щит, залепен за диелктрика, черен с носещо въже.
Оказа се, че не го използвах, а вложих коаксиален кабел MEGASAT RG-6 120dB CU в моето окабеляване.
И сега бих подарих тези 50м. магистрален коаксиален кабел. Ако някой има необходимост да пише на л.с. Мога и да го разделя, ако има двама колеги, на които им трябват по-малки парчета.