Около 1994-та година родителите ми взеха легендарния за тогава Сони Тринитрон + 4-главо записващо видео на Сони от единствения предлагащ ги магазин във Видин на ул. Тодор Петров (сега Цар Александър II).
Живяхме тогава в 4-етажен тухлен блок „от старите" и на покрива нямаше пряка видимост към Дели Йован а Тупижница се подаваше леко между блоковете на едно точно определено място на покрива. Имахме „класическата" за този период дълга логопериодична антена за МВ+ДМВ. Там с нея обаче заветния 3К на 31-ви канал от Тупижница се приемаше цветно но слабо защото излъчваше с доста по-малка мощност от 1-ва и 2-ра програма РТС, които бяха кристални. С баща ми обожавахме да гледаме невижданото до тогава MTV, което сърбите ретранслираха по 3К сутрин и вечер но лошото качество на картината не ни даваше мира. От същия магазин ни предложиха най-добрата им комбинирана антена с вграден усилвател като казаха че телевизора ще я захрани директно, което аз си нямах на идея как щяло да стане.
Ето същата антена все още стояща и все още насочена към Тупижница, на стара къща във Видин:
Взехме ние антената като собственика на магазина сам пожела да дойде да я сглоби и настрои на място. Насочването бе леко в ляво от Тупижница, към Петрохан. Така не мажеше картината на нашите К1, Ефир 2 и ОРТ от Белоградчик а от Петрохан се гледаха цветно с приемливо качество в случай че Белоградчик спре. Сърбите бяха „като сълза" включително и 3К на 31-ви канал като Ефир 2 от Белоградчик на 30-ти не му пречеше по никакъв начин. Беше ни показано на къде точно да насочим антената към вр.Ботев в случай че и Белоградчик и Петрохан по някаква причина липсват. Насочването беше точно към дунава. Няма да забравя как гледахме цветно но с лошо качество програма Ева, която се ретранслираше на 24-ти канал от вр.Ботев. Пречеше леко ТVR2 на същия канал не помня дали от Кощиля или Козия, появяваха се хоризонтални ленти в картината.
Относно антената - около 1995-та нашите ми взеха от някъде цветния Електрон:
И докато вечер гледаха филми на видеото, ми дадоха да преместя кабела в моята стая за да гледам MTV по 3К. С огромен ентусиазъм вкарах буксата в телевизора и установих че гледаеми са само К1 и Ефир 2 от Белоградчик. РТС 1 и 2 бяха черно-бели с лоша картина а от 3К на 31-ви канал почти нямаше следа. В последствие от човека монтирал антената разбрах че причината е че Електрон-а не е способен да даде ток на усилвателя в антената а захранване нямаха налично и нямаше от къде във Видин и региона да се закупи. Върнахме лого-антената специално за мен и с нея гледах цветно но слабо любимото ми MTV по 3К на 31-ви канал.
Румънските телевизии никога не са ни били интересни а за тяхното гледане трябваше да се върти доста антената така че нямам особени спомени от тях.
Някъде все още трябва да имаме останали касети с записи от този период на MTV и програма Ева от вр. Ботев. Ако ги открия, задължително ще ги дигитализирам.
Около 1997-ма вече имахме кабелна телевизия и си гледах оригиналното MTV и немската VIVA. Антените бяха зарязани и в последствие демонтирани и захвърлени от баща ми.