Да добавя и аз нещо по темата.
Базовите станции на мобилните оператори пречат не само на Т и Т2 сигналите(каквото е заглавието на тази тема), но и на DVB-S и DVB-S2 сигналите.
Пример в подкрепа на това имам крещящ в "Иван Вазов", където заради силния сигнал на Теленор-овите клетки, разположени на съседен блок на блока на родителите ми
http://wikimapia.org/#lang=de&lat=42.67 ... azov-bl-29 , (а и не само на него) честотите 11585 и 11595(+- 2-3 GHz) и в двете поляризации са тотално убити, т.е. има само прекъсваща картина и звук, без значение от сателита, диаметъра на приеманта антена, приемника или приетата програма.
За зла участ точно на една от тези честоти се излъчва и М-теловия пакет, съдържащ нашите най-гледани програми, и заради клетките е негледаем заради сривовете, предизвикани от мобилния оператор. Това е и причината, заради която ще се откажа от услугите на цитирания провайдер(Мтел) през август, когато договора ми с тях изтича. Същите смущения ги имам описани в писмен вид от техник на Мтел, който констатира същото преди време.
Мен лично за нашите програми не ме е яд изобщо, но вече за английските NOW80s и Vintage TV на Астра на 28,2 градуса на честота 11597 GHz, V, 22 000, 5/6 не съм равнодушен, защото точно тези станции излъчват музиката, която слушам.